2014. július 12., szombat

ⱷ Írói előszó ⱷ

Sziasztok! Szeretném, ha ezt a történetet nem úgy olvasnátok, mint egy sablontörténet, mert nem lesz az. Aki látta a Nyomás alatt című filmet, őt lehet emlékeztetni fogja a sztorira, hiszen barátnőmnek rögtön, mihelyt elmondtam neki az alaptörténetet, az ugrott be. De szeretném tudatni az olvasókkal, hogy a történetet nem onnan koppintottam, a félreértések elkerülése végett. A csodálatos fejlécért pedig köszönet Vivian J. Walkernek, ismét lenyűgözőt alkottál!   
Ja, és még annyit, hogy prológus írásban elég béna vagyok, úgyhogy kérlek nézzétek el, hogy kicsit béna lett.
Köszönöm szépen, és jó olvasást!
_____________________

ⱷ Prológus ⱷ

1976 - Berlin 


A hűvös, októberi szél sietve süvíti végig a berlini utcákat, ezzel arra késztetve az utcán szorgoskodó embereket, hogy meleg téli kabátjukat előkapják szekrényük rejtett zugaiból. Az utca illata megtelik a frissen sült kürtöskalácsok illatával, így ha egy idetévedő megáll itt, a karácsonyi vásárok hangulata fogja hatalmába keríteni. Pedig még csak október van, az egyik legbolondosabb október. Mindenki csodálkozva pillant a szürkés, bal jósló felhők felé az égen, amik egyértelműen a tél jövetelét jelzik. Az emberek megállnak egy pillanatra, az utca szorgossága egy percre lassul, minden itt tartózkodó az eget nézi, és azon gondolkodik, hogy miért köszöntött be ilyen hamar a tél.
Október 11-e van. Aki teheti, kijön az utcára, vagy éppen otthon fekszik a melegséget adó kandalló előtt, kedvenc sorozatát nézve, vagy egy forró csokival a kezében olvassa az aznapi újságot. Hiszen mi mást is csinálhatna az ember ilyen hidegben? 
Azonban a város keleti részén, az emberektől, az utca zajától elzárva Berlin egy fontos eseménynek ad helyet. A Quinn család élete legnagyobb bizniszére készül, ami az egész család életét megváltoztathatja. A férfi büszkén öleli magához feleségét, ahogy azt nézik, hogy egyre több érdeklődő, kíváncsi ember téved oda, ahol pillanatokon belül használatba helyezik Berlin első kórházát, aminek egyik tagintézménye a depressziós emberek speciális kezelésére épül majd. 
A család nem is sejti, milyen események színhelyévé fog válni kórházuk..     

1 megjegyzés:

  1. huhú, alig várom a folytatást *-* már most érzem, hogy ezt a történetet is imádni fogom :)) millió puszi, és kitartást!! :**

    VálaszTörlés